Hurtigt Internet på landet

Bor du ude på landet og kan du ikke få hurtigt og stabilt Internet ?

Der er mange fordele ved at bo ude på landet ifht. inde i byen. Der er dog også nogen ulemper, og én af dem er at der ofte ikke er adgang til hurtigt bredbånd. For en af de ting der kendetegner at bo på landet er afstandene til alting. Det gælder også telefonkablerne, som ofte er gamle og løber flere kilometer for at nå til centralen.
Teknologien man bruger for at levere Internet over telefonkablerne kaldes ADSL. Hastigheden på en ADSL forbindelse er begrænset af længden på kobberkablet. Så jo længere man bor fra centralen, des lavere er hastigheden. Mange andre ting spiller også ind, bla. kvaliteten af kablet (det kan være gravet over og samlet igen op til flere gange på strækningen).

Det betyder at når man bor på landet, så er hastigheden der kan leveres på en ADSL ofte ganske lav (mindre end 5 Mbit/s) og ofte er forbindelsen også ustabil.

Mobilt bredbånd er ofte heller ikke en løsning

Ligesom længden på kablet fra central til bruger kan være et problem ifht. hastigheden på ADSL, så kan afstanden til nærmeste mast også være et problem ifht. at benytte mobilt bredbånd (3G/4G/LTE) når man bor på landet.

Typisk er afstanden mellem mobilmasterne på landet væsentligt større end i byerne. Bor man bag en bakke eller i en lavning, er det måske slet ikke muligt at opretholde en stabil og brugbar forbindelse med mobilt bredbånd, da signalet bliver for svagt. Det resulterer i en svingende mobilbredbåndsforbindelse med udfald.

Fiber mange steder, men endnu ikke 100% dækning.

I nogen områder af Danmark har elselskaberne gravet fiber ned. De startede ud, ude på landet og fik en del små landsbyer tilsluttet til fibernettet. Desværre har tiderne ændret sig og elselskaberne har fundet ud af, at det umiddelbart er en bedre forretning for dem at grave fiber ned i byerne, selvom der dér i forvejen er adgang til rigeligt bredbånd. Derfor er der også store huller i bredbåndsdækningen hvad angår fiber og der kan derfor være lange udsigter til at der bliver gravet fiber ned i ens område.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vil du gerne have hurtigt bredbånd og bor du på landet ?

Så kan Skywire måske være lige det alternativ du søger efter. Skywire etablerer trådløst Internet i områder, hvor der i forvejen ikke er reelle muligheder for at få hurtigt bredbånd.

Vi opsætter vores sendere på høje punkter i området (f.eks. siloer, master osv.) og leverer høj hastighed Internet til dig trådløst. Du monterer en modtager eksternt på din bygning eller et andet højt sted og så sender vi Internet til dig trådløst.

Det betyder at du kan få stabilt og hurtigt Internet (garanteret 25 Mbit/s downstream og op til 10 Mbit/s upstream) for en fast lav pris pr. måned.

Hvis du ønsker at vi skal etablere vores net i dit område, så udfyld nedenstående formular for at tilkendegive din interesse.

Så vil vi gerne se på om det vil være muligt at hjælpe dig til at få hurtigt Internet på landet. Jo flere fra samme område, des større chance er der for at vi opsætter vores master.

Få derfor også naboer, genboer osv. til at udfylde formularen til højre.