Hvilken router / firewall virker med Skywire Internetforbindelsen ?

Router-Firewall-300x172Det anbefales at du benytter en firewall / router til din Skywire Internetforbindelse. Du kan sagtens sætte din computer direkte til forbindelsen, men hvis du ikke har aktiveret firewall på den, så kan andre tilgå computeren og forsøge at få adgang til den.

Fordelen ved at benytte en router / firewall er også at du kan tilslutte flere enheder på forbindelsen. Det kan f.eks. være hvis alle i husstanden har en computer, det kan være mobiltelefoner og tablets (iPad osv.)
En router fås med eller uden indbygget trådløst netværk og switch.
Den router / firewall vi tilbyder vores kunder at de kan købe til kr. 499,- incl. moms indeholder både trådløst netværk og 4 port switch.
For at routeren / firewall’en virker med Skywire Internetforbindelsen, skal den have en Ethernet WAN / Internet port (Som routeren på billedet ovenfor har).

ADSL-router-firewall1-300x240Har du før haft en ADSL forbindelse, så vil routeren typisk have en DSL port i stedet for en Ethernet WAN / Internet port. DSL porten er af typen RJ11 og kan kun bruges til at tilslutte til telefonstikket. Så kan routeren >ikke< benyttes til Skywire Internet forbindelsen. En router af denne type virker kun til ADSL forbindelser.

Vær opmærksom på at hvis din router er mere end 3-4 år gammel, så er det ikke sikkert at den kan følge med din hurtige Skywire Internet forbindelse. F.eks. så kan du maksimalt få en hastighed på omkring 25 Mbit/s på det trådløse netværk med den trådløse standard 54G (802.11g).

Minimumskrav til computer, smartphone, tablet, iPad eller anden enhed

Computer:

Det eneste krav til din computer er at den har et Ethernet netværkskort, enten indbygget eller som ekstern enhed tilsluttet til f.eks. USB porten. Det kan også være et trådløst netværkskort, men så skal du have en trådløs router/firewall eller et Access Point, som tilsluttes direkte til Skywire Internetforbindelsen.

Mobiltelefon/Smartphone/Tablet/iPad:

Hvis du vil tilslutte din Smartphone/Tablet/iPad til Skywire Internetforbindelsen, så skal du havePoE-adapter en trådløs router/firewall eller et Access Point. Trådløs router/firewall eller Access Point sender Skywire Internet signalet trådløst rundt i dit hus, sådan at du kan gå på nettet fra dem alle.

 

Skywire modtageren skal tilsluttes til en almindelig 230 V stik kontakt vha. af den medfølgende strømforsyning (PoE adapter)

Du får mest ud af din Skywire Internetforbindelse, hvis dit udstyr kan klare den hurtige hastighed. En meget gammel computer kan ofte ikke udnytte de høje hastigheder.

Hvad får man og hvad koster det?

Med en Skywire Internet forbindelse får man en hurtig forbindelse til Internet med en garanteret hastighed på 25 Mbit/s ned og 10 Mbit/s op til kr. 249,- pr. måned (Den reelle hastighed er højere). Der er fri trafik (flatrate), så man kan surfe uden at få ekstra regning. Prisen er den samme, om man bruger forbindelsen lidt eller meget hver måned.

Vi har gjort alt for at prisen matcher andre udbydere på markedet. Det er selvom vi etablerer vores net i områder, hvor der reelt ikke er andre alternativer, hvis man vil have hurtigt og stabilt Internet.

Gør det selv installation
Man kan vælge om man vil installere forbindelsen selv. Det indebærer at man skal montere Skywire modtageren udenfor på huset, højt placeret (f.eks. på eksisterende TV-antenne eller skorsten) og med frit udsyn til nærmeste Skywire mast.
Når man klarer installationen selv, så er prisen for oprettelse kr. 999,- incl. moms

Tekniker installation
Hvis man ikke ønsker at installere forbindelsen selv, så kan man vælge at få besøg af en tekniker. Teknikeren monterer Skywire modtageren på huset (f.eks. eksisterende antenne) og trækker kabel ind til computeren. Forbindelsen tilsluttes computeren og det testes at forbindelsen virker korrekt.
Når man ønsker besøg af en tekniker, så er prisen for oprettelse kr. 1.999,- incl. moms.

Alt det nødvendige udstyr for at etablere forbindelsen medfølger i prisen. Dog er kabel udover standard længden (nødvendig længde angives ved bestilling),  monteringsbeslag, antennemast osv. ikke inkluderet og betales særskilt.

Der er en bindingperiode på 6 måneder på Skywire Internetforbindelsen. Modtageren er Skywire’s ejendom og skal returneres ved opsigelse af abonnementet.

Kan jeg bruge forbindelsen til Youtube, Netflix, HBO eller andre streamingtjenester?

Ja, du kan sagtens bruge Skywire Internetforbindelsen til at streame fra. Om det er Youtube, Netflix eller andet du streamer fra er lige meget. Forbindelsen er hurtig nok til at vise det meste i bedste kvalitet (HD).

Tidligere Skyline kunde: - Kan jeg genbruge udstyret?

Som gammel Skyline kunde kan du ikke genbruge selve modtageren.

Til gengæld kan du genbruge kablet og måske monteringsbeslaget, som Skyline modtageren sad på. Muligvis skal modtageren flyttes til anden placering på huset, da den skal pege på nærmeste Skywire mast, som der er frit udsyn til. Det afhænger bla. af i hvilken retning Skywire masten er placeret.

Hvor mange PC’ere eller enheder kan jeg bruge på min Skywire Internet forbindelse?

Til selve forbindelsen kan du kun tilslutte én enhed. Denne enhed kan så være en router/firewall, som kan dele forbindelsen mellem dine andre enheder. Med Skywire Internet kan du købe en færdig konfigureret router, som deler din forbindelse trådløst og/eller med kabel til alle dine enheder i husstanden.

Du er velkommen til at tilslutte din egen router/firewall, hvis du har en sådan i forvejen. Du er også velkommen til at købe en ny hos andre end Skywire.

Vær opmærksom på at Skywire ikke kan supportere andre routere/firewall enheder end den model vi selv sælger. Du kan altså ved opkald til support blive bedt om at fjerne din egen router/firewall midlertidigt og tilslutte en PC direkte til forbindelsen, for at undgå at det er din egen router/firewall der laver problemer.

Har du spørgsmål til vores produkter eller til firmaet generelt, er du velkommen til at ringe til os på tlf. 3222 6060

Du er også velkommen til at sende os en mail på info@skywire.dk